Kivalo

- Autiotupa

Kivalon autiotupa
Kivalon autiotupa
Kivalon autiotupa ja näköalatorni
Kivalon autiotupa ja näköalatorni
Makuupaikat:4 henkilöä
Varustus:Kamiina
Käymälä:Kuivakäymälä
Lemmikit:Sallittu
Koordinaatit:lat: 65.87108 ° lon: 25.02838 °
Kartta:Autiotupa kartalla
Muuta:Tulentekopaikka ja näköalatorni
Huomioitavaa:Tuvan läheisyydessä ei ole vedenottopaikkaa vaan vesi tulee tuoda tuvalle mukana.
LisätietojaLuontoon.fi

Kivalon autiotupa ei ole mikään helposti saavutettava autiotupa vaikka lähimmälle tielle ei ole kuin reilu kilometri. Kivalon autiotupa sijaitsee Keski-Penikan laella keskellä rakkakivikkoa ja sinne parhaiten pääsee kulkemalla Keski-Penikan näkötornin reittiä Kivalon p-paikalta. Autiotuvan lisäksi pihapiiristä löytyy tulentekopaikka, kuivakäymälä sekä palovartijan torni, joka toimii tänä päivänä näköalatornina.

Kivalon autiotupa on rakennettu kesällä 2009. Kamiinalla varustettu tupa tarjoaa majoitustilaa neljälle henkilölle. Tuvalle suuntaavien tulee huomata, ettei tuvan läheisyydessä ole vedenottopaikkaa vaan vesi pitää tuoda puolentoista kilometrin päästä Jääkärikämpän läheltä löytyvästä lähteestä.

Kivalon autiotupa ei ole alkuperäinen palovartijan tupa vaan paikalla on ollut ennen nykyistä tupaa 1960-luvulla paikalle kuljetettu työmaaparakin mallinen kämppä, joka on purettu samaan aikaan kuin nykyistä autiotupaa on rakennettu. Entiseen palovartijan torniin pääsee ihastelemaan maisemia.